A védőügyvéd a büntetőeljárásnak a terhelt (azaz a gyanúsított, a vádlott, vagy az elítélt) után a második legfontosabb résztvevője, és az egyetlen, terhelt oldalán állva őt segíti, ezért szerepe kiemelkedően fontos. A védő az eljárás egyetlen olyan szereplője, akinek elfogultsága megengedhető, mégpedig kizárólag az ügyfele irányába, feladata mindvégig a védence érdekeinek képviselete, ennek során pedig legjobb szakmai tudása szerint jár el.

Ha Önt, vagy hozzátartozóját bűncselekménnyel, vagy szabálysértéssel gyanúsítják, vagy vádolják, úgy minden esetben érdemes megkeresnie, legalább egy konzultáció erejéig, lehetőleg az eljárás minél korábbi szakaszában, a védőügyvéd részvételének ugyanis döntő jelentősége lehet egy-egy adott ügyben.

Amit azonban konzultáció nélkül is, előzetesen tanácsolok, akit meggyanúsítanak, vagy megvádolnak (ráér később megköszönni): NE MONDJON SEMMIT.

A konzultáció során részletesen átbeszéljük az ügyet, tájékoztatást kap a jogairól és az eljárásban várható eseményekről, ezt követően eldöntheti, hogy megbíz-e a képviseletével. Amennyiben igen, úgy felvázoljuk a védelmi stratégiát és a várható jogkövetkezményeket az ügy tényei tükrében.

A képviselet során természetesen kapcsolatban maradok Önnel, amennyiben szükséges, megírom és benyújtom a szükséges beadványokat és amennyiben igényli, úgy konzultációt is biztosítok.

Kérdése van? Írjon bizalommal!